Messi meglepő kérése a PSG-hez, ha új edzőre lesz szükség

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. november 25. - 08:56

A legfrissebb hírek szerint az argentin világsztárnak is megvan az elképzelése arról, hogy ki lenne a legjobb utód Párizsban, ha Pochettino mégis távozik.

Azzal, hogy Solskjaer távozott a Manchester United edzői székéből, beindult az újabb edzőkeringő. Sorra jönnek a nagy nevek, akik átvehetik a posztot az Old Traffordon, mely egyúttal komoly nyomást is jelent.

Nemrég egy nagy név már nemet mondott, akárcsak azelőtt Zidane, aki lehetséges, hogy a PSG új edzője lesz. Ettől is függ Pochettino jövője, mivel noha ő a United első választása, érvényes szerződéssel rendelkezik, és a szezon közepén járunk.

Sok függ Zidane-tól, mert ha igent mond, és már most kész átvenni az irányítást Párizsban, akkor Pochettino távozhat. A hírek szerint az argentin megkezdte az egyeztetéseket erről, és nagy álma, hogy az Old Traffordon dolgozzon.

Pochettino mellett vannak „B” opciók is, mint például Erik ten Hag, Julen Lopetegui vagy Ernesto Valverde. A lista nem teljes, folyamatosan jönnek az új nevek, mert a United minél hamarabb ki akar nevezni egy új edzőt Carrick helyére, még ha rövid távon is.

A Fichajes arról ír, hogy Messi számára egyértelmű lenne, kinek kellene követnie Pochettinót, ha valóban távozik a honfitársa a kispadról. Meglepő módon Marcelo Gallardót nevezte meg, aki a River Plate sikeres edzője, és már egy ideje pletykálnak arról, hogy Európában is munkába állhat.

Az egykori argentin támadó középpályás 2011-ben hagyta abba a karrierjét, majd edzőnek állt a Nacional színeiben, ahol utoljára futballozott. 2014 óta pedig a River Plate élén áll, tehát lassan már 10 éve.

Aktív pályafutása során két alkalommal játszott Európában, mindkét alkalommal Franciaországban. 1993 és 2003 között a Monacót, míg 2007 és 2008 között a PSG-t erősítette, így nem lenne ismeretlen számára a Ligue 1.