Messi lefektetette a feltételeket, amelyek megvalósulása esetén marad a Barcelonában

Fotó: MTI/AP/Christophe Ena
not image

Nagy Noel

2021.április.2 - 18:00

Lionel Messi hajlandó lenne maradni az FC Barcelona csapatában, ám ahhoz több feltételt is teljesítenie kell a klub újdonsült elnökének, Joan Laportának.

Az Eurosport beszámolója szerint Messi több követelést is megfogalmazott a klub és konkrétan a klubelnök, Joan Laporta felé, amelyek megvalósulása esetén hajlandó meghosszabbítani az idén nyáron lejáró szerződését.

Az egyik ilyen egy versenyképes keret építése, valamint egy jól struktúrált átigazolási terv kialakítása. Értelemszerűen az argentin klasszis is tisztában van a klub pénzügyi nehézségeivel, amiért a katalánok nem tudnak eszetlen költekezésbe kezdeni és sztárokat igazolni.

A beszámoló szerint Messi mindössze annyit szeretne, hogy klub merjen „ravasz” igazolásokat meglépni, mint például ingyen leigazolni a Manchester City ifjú spanyol védőjét, Eric Garciát. A hatszoros aranylabdás viszont legalább egy sztárigazolást szeretne látni, amivel reményei szerint visszakerülnének Európa tetejére.

Egyelőre nem tudni még, ki lehet ez a sztárigazolás, az elmúlt napokban a sajtó Erling Haaland nevét emlegette gyakran, akinek ügynöke (Mino Raiola) és édesapja (Alf-Inge Haaland) Barcelonába utazott, feltehetően egy átigazolási tárgyalás okán.

Messi második jelentősebb követelése, hogy a klubot a fiatalokra építve építsék újjá és naggyá – főként Ansu Fati, Ilaix Moriba és Pedri főszereplésével. Az argentin klasszis nagyon élvezi a játékot e három fiatallal, és azt kéri a klubtól, hogy tartsák fent az ifikbe vetett bizalmukat.

A harmadik főkövetelés pedig az lenne, hogy nyílt kommunikáció legyen a klubon belül, amely az edzőre, a technikai igazgatóra és a klubelnökre is kiterjed. Messi fent szeretné tartani a közvetlen összeköttetését a klubelnökkel, amely már hosszú évek óta a rendelkezésére áll.

Az Eurosport szerint Messi egyébként jó viszonyt ápol Ronald Koeman menedzserrel és tetszik neki az a nyílt kommunikáció, amit a holland mester folytat – és amelyet néhány korábbi edzőjénél, mint Luis Enrique és Quique Setien, hiányolt.

Lionel Messi szerződése idén nyáron fog lejárni és továbbra is nagy a versenyfutás, hogy ki szerzi meg az argentin aláírását. A Barcelona továbbra is a legnagyobb esélyesnek tűnik, de a Manchester City és a Paris Saint-Germain is lesben áll, hogy lecsapjanak az argentinra, amennyiben nem jut egyezségre a katalánokkal.