Messi távozása megkönnyíti a La Liga csapatainak dolgát

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 14. - 10:21

Lionel Messi az elmúlt 15 évben kitörölhetetlen nyomot hagyott a La Ligában, de távozásával a bajnokság egy kiváló góllövő nélkül maradt, ezért az argentin góljainak árnyéka még mindig ott lebeg a szemünk előtt.

Legendás játékosnak tekinthető, hiszen ő a LaLiga történelmének gólkirálya, és a legtöbb spanyol klub számára ő az a játékos, akitől a legtöbb gólt kapták.

A jelenlegi 20 élvonalbeli csapatból 15-nek van ilyen statisztikája, de ez a korszak a spanyol bajnokságban már véget ért. Az Alaves, az Athletic Bilbao, az Atletico Madrid, a Betis, az Espanyol, a Getafe, a Granada, a Levante, a Mallorca, az Osasuna, a Rayo Vallecano, a Real Madrid, a Real Sociedad, a Sevilla, a Valencia és a Villarreal fellélegezhetett.

Most más játékosoknak kell átvenniük a helyét, olyan egyéniségek, mint Karim Benzema, Luis Suárez és Iago Aspas.

Messi már csak egy emlék, a csapatok pedig keresik a módját, hogyan tudják megállítani a góllövők következő generációját, hogy ne legyen olyan pusztító hatással rájuk, mint az argentin. De ahogy a mondás tartja: „a király meghalt, éljen a király“.

Ironikus módon a LaLiga legsikeresebb csapatai voltak azok, amelyek a legtöbbet szenvedtek Messi miatt, nevezetesen azért, mert azok, amelyek nem léptek a kiesés útjára az alatt az idő alatt, amíg Messi Spanyolországban tevékenykedett, gyakrabban néztek szembe vele.

A Sevilla az a csapat, amelyik a legtöbbet szenvedett Messi miatt, az argentín 30 gólt lőtt nekik, míg a Valencia a következő legjobban szenvedő csapat 27 góllal. Az Atletico Madrid 26-tal áll, míg a Levante és az Osasuna egyaránt 23 gólt engedett Messinek a Barcelonában töltött karrierje alatt – írja a Marca

Csak néhány csapat mondhatja el magáról, hogy nem Messi az a játékos, aki a legtöbb gólt szerezte ellenük. A Cadiz például Hugo Sanchezre tekint a 80-as évek közepe és a 90-es évek eleje között szerzett 14 góljával. Míg az Elche-t még mindig Puskás Ferenc kísérti, aki 12 gólt szerzett ellenük.