Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Messi a világbajnoki győzelem után meghozta a döntését

Fotó: Az argentin Lionel Messi átveszi a FIFA-világkupát, a vb trófeáját Gianni Infantinótól, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöktől (b) és Tamím bin Hamad ász-Száni sejktől, katari emírtől, miután csapata 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sokan arra számítottak, hogy Lionel Messi visszavonul a katari világbajnokság után a válogatottól, amely végül megnyerte a nagy világtornát.

Drámai körülmények között húzta be a világbajnoki címet Argentína, ami egyúttal az első ilyen sikere volt Lionel Messinek. Gyakorlatilag már mindent megnyert, amit csak lehetett a pályafutása során, de ez még hiányzott a vitrinből.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Rengeteg találgatás jelent meg arról, hogyan dönt Messi, függően attól, milyen eredményeket érnek el a katari tornán. Mivel a legendás futballista továbbra is az egyik legjobb, nincs igazán oka arra, hogy lemondja a válogatottságot.

A 35 éves újdonsült világbajnok a TyC-nek azt mondta, egy ideig még biztosan a válogatottban szeretne maradni. „Rövid idő alatt megnyertem a Copa Américát és a világbajnokságot.” – idézte Messit az ESPN.

„Szeretem, amit csinálok, szeretek a válogatottban lenni, és szeretnék még néhány meccset világbajnokként. Elviszem a kupát Argentínába, hogy veletek élvezzem ezt az egészet.” – üzent Messi a honfitársainak.

Gyerekkori álma vált valóra ezzel a győzelemmel, mellyel Diego Maradónát követte, aki 1986-ban felért a csúcsra a válogatottal Mexikóban. „Ez mindenkinek a gyerekkori álma. Szerencsés voltam, hogy mindent elértem a pályafutás alatt… és ez az, amit még hiányzott, de most itt van.”

Messi elárulta, ezzel szerette volna lezárni a pályafutását, és nagyon akarta a trófeát. Mindvégig volt egy víziója, hogy sikerülhet, majd a siker egyre közelebb és közelebb került hozzá. „Nem kérhetek már mást, hála Istennek, minden megadatott.”