Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Mégsem íjjal és nyílvesszőkkel sebezte meg halálos áldozatait az ámokfutó Norvégiában

Az áldozatok iránti kegyeletet kifejezõ mécsesek és virágok Kongsbergben 2021. október 15-én, miután két nappal korábban egy muzulmán vallásra áttért dán férfi íjjal és más, egyelõre nem meghatározott fegyverekkel öt embert megölt, kettõt megsebesített a norvég fõvárostól, Oslótól mintegy 80 kilométerre délnyugatra fekvõ városban. A tettest õrizetbe vették. MTI/EPA/NTB/Terje Pedersen
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A férfi egy embert valóban megsebesített íjával, halálos áldozatait azonban szúró-vágó fegyverekkel ölte meg.

A hatóságok közleménye szerint az elsődleges hírektől eltérően nem nyilakkal és íjjal végzett áldozataival a múlt heti vérengzés elkövetője Dániában, hanem valamilyen szúró-vágó fegyverrel. A férfi négy nőt és egy férfit szurkált halálra, minden áldozata 52 és 78 év közötti volt.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A The Guardian beszámolója szerint Per Thomas Omholt felügyelő hétfőn elmondta, hogy a férfi valóban több nyilat is ellőtt egy íjjal, amivel egy embert megsebesített szerdán Kongsbergben, ám ezzel a fegyverrel senkit nem sebesített meg halálosan. 

Omholt sajtótájékoztatóján több fegyverről beszélt, amelyekkel a gyilkosságokat elkövette, ám arról nem közölt információt, hogy ezek kések vagy nagyobb fegyverek voltak. A felügyelő elmondta, hogy az öt áldozat között voltak, akikkel a nyílt utcán végzett, és voltak, akiket otthonukban ölt meg.

Az öt elhunyt mellett további három embert megsebesített, köztük egy szolgálaton kívüli rendőrtisztet, akik a vérengzés korai szakaszában egy nyílvesszővel lőtt meg. 

A rendőrség szerint a támadás kezdetén a férfi “kétszámjegyű” emberre lőtt rá a nyilakkal, íját és nyílvesszőit azonban ámokfutása egy bizonyos pontján elvesztette vagy letette valahol. 

Omholt közölte, hogy még mindig zajlik a szemtanúk kihallgatása, de jelenleg minden jel arra utal, hogy a támadó véletlenszerűen választotta ki áldozatait.