Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Meghalt egy brit férfi, aki barátaival a Kék Bálna nevű öngyilkos játékot játszotta

A rendőrséget reggel fél hét körül értesítették, miután az áldozat barátai megtalálták a holttestet.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Daily Mail számolt be róla, miszerint egy 35 éves brit férfit halálra késeltek egy portugáliai erdőben, miközben a Kék Bálna nevű öngyilkos játékot játszotta a barátaival, akikkel nyaralni ment. Hozzátették, az áldozatot azután támadták meg, hogy a felek között vita bontakozott ki.

A rendőrséget reggel fél hét körül értesítették, miután az áldozat barátai megtalálták a holttestet, amely egy erdőben, Pedrogao Grande városának közelében hevert. A kiérkező egyenruhások több szúrt sebet fedeztek fel a férfi testén. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A közelben pedig a gyilkos fegyvert is megtalálták, amely – mint kiderült – egy 26 éves brit férfié volt, aki nem sokkal később feladta magát a rendőrségen. A portál szerint az elkövető beismerte a gyilkosságot.

Egy rendőrségi forrás arról nyilatkozott a helyi sajtónak, hogy a támadót két másik személy is elkísérte a Figueiro dos Vinhos-ban található rendőrőrsre, akik saját szemükkel látták a történteket. Hozzátette, a nyomozók legalább három férfit és két nőt hallgattak ki az eset kapcsán, köztük a fő gyanúsítottat.

Az Origo megjegyezte, a Kék Bálna nevű játék világszerte számos halálesethez kapcsolódik, s már Magyarországon is szedett áldozatokat. A résztvevőknek utasításra különféle feladatokat kell végrehajtaniuk, s mindezt videófelvétellel bizonyítani, az utolsó feladat pedig állítólag az öngyilkosság.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.