Majdnem megfulladt egy homokba szorult tinédzser a devoni tengerparton

Fotó: Unsplash/Elena Ktenopoulou A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hatóságok az eset kapcsán figyelmeztettek, senki se ásson mély gödröket a homokba, miután egy tinédzser majdnem megfulladt a homokba ásott gödörben.

A Sky News jelentése szerint a parti őrséget, a tűzoltókat, a rendőrséget és a mentőket is kihívták egy tinédzser megmentéséhez az Egyesült Királyságban található Exmouthban csütörtökön. A nem mindennapi incidens kapcsán a mentőszolgálat is figyelmeztette az embereket, ne ássanak mély gödröket a tengerparton.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A devoni és somerseti tűzoltóság és mentőszolgálat beszámolója szerint csütörtökön nem sokkal délután 5 óra után egyszerre riasztották a parti őrséget, a tűzoltókat, a rendőrséget és a mentőket is a devoni Exmouth strandjára, ahol egy „homokba szorult férfit jelentettek a dagály miatt”.

Drew Parkinson, a parti őrség dél-devoni és délkelet-cornwalli területi parancsnoka egy tweetben osztotta meg:

„Nagy erőkkel válaszolt a mentőszolgálat egy homokba szorult fiatalemberről szóló bejelentésre Exmouth Beach-en. A lakosság és a mentőszolgálatok tucatjai fáradhatatlanul dolgoztak, hogy megmentsék a személyt a fulladástól, amikor a dagály megérkezett.”

A tinédzsert végül kórházba szállították, s kiderült, egy nyugdíjas tűzoltó vette észre a fiatalembert, aki „életmentő döntéseket hozott”, így a tinédzser életét közös erővel sikerült megmenteni. Az incidens kapcsán a hatóságok figyelmeztettek:

„Kérjük, ne ássanak és ne lépjenek mély gödrökbe a strandokon. Ezt az esetet még súlyosabbá tette az emelkedő dagály és a homok és a víz futóhomok hatása.”