Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,382 $

Újabb magyarok hagyták el Izraelt a háborús helyzet miatt

Eddig összesen ötször repült be a magyar gép a honfitársainkért Izraelbe, hogy minél hamarabb kimenekítsék őket a háborús területről.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az izraeli helyzet rendkívül súlyos, és egyelőre nem tudni, mikor válhatnak ismét normálissá a körülmények. Rengetegen vesztették életüket a terrortámadásokban, viszont továbbra sincs információ magyar áldozatokról.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megszólalt az ügy kapcsán, és mélységesen elítéli a terrorizmust. Ezzel párhuzamosan zajlanak a kimenekítési akciók, legutóbb 46 magyar állampolgár került biztonságba. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Összesen 62 emberrel, ebből 46 magyar állampolgárral a fedélzetén ezekben a percekben sikeresen elhagyta az izraeli légteret a Magyar Légierő második gépe is. Honvédségünk így összesen ötször repült be állampolgárainkért a konfliktuszónába annak érdekében, hogy mindenkit biztonságban hazahozzunk.” – írja Szijjártó Péter a Facebook oldalán.

Eddig összesen 547 magyar állampolgárnak segítettek abban, hogy haza juthassanak. „A Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakcióinak, valamint a nagykövetségeink összehangolt munkájának köszönhetően összesen 547 állampolgárunknak segítettünk hazajutni minden lehetséges módon és eszközzel.”

Továbbra is figyelik az eseményeket, és minden magyarnak segítenek, akik segítséget kérnek. „Az Izraelben zajló fegyveres konfliktus kitörése óta 0-24 órás munkarendben dolgoztunk azért, hogy a veszélyben lévő magyar emberek mindegyikét hazajuttassuk. Ez a szám mostanra eléri az 547-et, de a kollégáink továbbra is kiemelt figyelemmel követik az eseményeket készen a segítségnyújtásra.”

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.