Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

GKI-vezérigazgató: nem fog sokat spórolni a kormány az üzemanyagárstop-szigorítással

Fotó: Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. MTI/Komka Péter
not image

Koós Alexandra

2022. július 31. - 15:43

A magyar könyvelők egyesülete tiltakozik az új rendelet ellen, mert véleményük szerint nem egyértelmű, hogy ki tankolhat ezentúl kedvezményes áron.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombat délelőtti kormányinfón jelentette be, miszerint déltől már csak magánszemélyek, taxik és mezőgazdasági járművek tankolhatnak a 480 forintos hatósági üzemanyagáron.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Elmondása szerint a kormány a Mol javaslatára döntött az ársapka-változtatásról, valamint a stratégiai olajtartalék egy részének felszabadításáról, miután a cég elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt arról figyelmeztetett, hogy ellátási problémák jelentkezhetnek, amennyiben nem lesz változás.

A kormány képviselőivel közös találkozóján Hernádi elmagyarázta, erre azért van szükség, hogy a kereskedőknek újra megérje dízelt, vagy más finomított terméket importálni Magyarországra, látogatása pedig kifejezetten hatékonynak bizonyult, hiszen tegnap délben hatályba léptek az új szabályok.

Ez alapján a stratégiai készlet egy részét feloldják, ami a Molnál meglévő készletekkel együtt csak a hazai igények egy részét tudja kielégíteni, így a többit importból kell fedezni – derül ki az ATV Híradó riportjából.

A GKI vezérigazgatója, Molnár László kijelentette, szinte törvényszerű, hogy a mostani intézkedések hatása a lakossághoz is begyűrűzik a szolgáltatások esetében, ezzel kapcsolatban pedig egy példával is szolgált.

„Egy olyan villanyszerelő, akinek egy cége van, és a cégben van az autó, és eddig tankolhatott esetleg ársapkás áron, de most 50 százalékkal többért tud, az nyilván egy költség, amit majd érvényesíteni fog az árakban” – mondta.

Majd hozzátette, túlzónak érzi a kormány elvárásait, hiszen a teljes gépjárműállomány mindössze 7 százaléka céges autó, így nem számíthatunk jelentősebb mértékű spórolásra, a magyar könyvelők országos egyesülete pedig úgy véli, nem egyértelmű, hogy ki tankolhat ezentúl kedvezményes áron.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.