Liu Shaolin elmondta, miért korcsolyáznak az olimpiai búcsún

Fotó: Nógrádi Bence (b) váltja Liu Shaoling Sándort a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének B döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 16-án. A magyar férfi váltó megnyerte a B döntőt, így a hatodik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Sajnos a magyar válogatott nem jutott be a mai fináléba, Liu Shaoang és társai azonban emlékezetessé szeretnék tenni a búcsújukat a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres B-döntőjében.

Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnokának bátyja, Liu Shaolin Sándor, a hollandok és japánok elleni csata előtt megemlített egy különleges motivációt, amelynek során azt a kérdést tették fel nekik: „Ha már az érmekért nem csatázhattok a fináléban, azért legalább egy világcsúcsot megpróbáltok összehozni?”

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Ez is arra utal, hogy mekkora elvárásoknak kell megfelelniük, így nem csoda, hogy a Covid-fertőzéssel kiegészült felkészülés után késve érkezett Pekingbe, mégis sporttörténelmi bravúrt ért el Liu Shaoang, amelyet ezidáig még nem is tudott teljesen feldolgozni – írta a Ripost.

PSG-Real Madrid: Mbappé a hős, Messi negatív rekordot állított be

A hétfői éremátadó ceremónián megkönnyezte a magyar himnuszt, azonban az édesanya, aki idehaza izgulta végig fiai versenyeit, úgy véli, még időre van szüksége ahhoz, hogy tudatosuljon benne, mekkora sikert ért el.