Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

3,4 milliárd forintra becsülik Messi világbajnoki mezeit, rövidesen indul az árverés

A Sotheby’s úgy gondolja, hogy ez lehet valaha eladott legértékesebb sportemléktárgyak gyűjteménye, mely akár több mint 10 millió dollárért (3,46 milliárd forint) is elkelhet.

Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az aukciósház hétfőn közölte, hogy New Yorkban árverésre bocsát 6 mezt azok közül, melyeket Lionel Messi, az argentinok kapitánya Katarban viselt, köztük azt, amelyet a Franciaország elleni drámai győzelemmel végződő döntőben viselt.

Számos profi játékoshoz hasonlóan Messi is gyakran cseréli el mezét az ellenfél valamely játékosával egy-egy mérkőzés végén, és az övé a legkeresettebb. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A Sotheby’s november 30. és december 14. között bocsátja árverésre Messi mezeit, s a szokásostól eltérően a cég New York-i székhelyén egy ingyenes kiállításon a licitálási időpontok alatt a nagyközönség is megtekintheti a pólókat.

Az aukciósház az amerikai székhelyű AC Momento technológiai startuppal dolgozik együtt, mely magasan jegyzett sportolókkal működik együtt, hogy segítsen megőrizni és kezelni a mérkőzésen viselt emléktárgyaikat.

A mérkőzéseken viselt sportemléktárgyak jelenlegi rekordját Michael Jordan 1998-as NBA-döntős meze tartja, mely 2022 szeptemberében 10,1 millió dollárért (3,8 milliárd forint) kelt el a New York-i Sotheby’s-nél.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.