Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Lionel Messi: nincs mentség a Szaúd-Arábia elleni vereségre 

Fotó: Az argentin Lionel Messi (b) büntetõrúgásból gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Argentína nem úgy kezdte a világbajnokságot, ahogy azt szerették volna, hiszen 2-1-es vereséget szenvedtek Szaúd-Arábia ellen, úgy, hogy a 10. percben már vezettek Messi büntetőjével. 

Lionel Messit megkérdezték a Szaúd-Arábia elleni vereségről, és elmondta, hogy y csapat nagyon rosszul érzi magát, mert egyáltalán nem erre számítottak. Rögtön az első meccsen három pontot akartak szerezni, hogy megnyugodjanak. 

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

„A dolgok okkal történnek. Fel kell készülnünk arra, ami jön, győznünk kell. Ez rajtunk múlik. Nincsenek kifogások. Egységesebbek leszünk, mint valaha. Ez a csapat erős, és ezt meg is mutattuk. Olyan helyzetben vagyunk, amilyenben már régen nem voltunk. Most meg kell mutatnunk, hogy ez egy igazi csapat” – értékelt.

Az argentin sztár elmondta, hogy bár a vereség fájdalmas volt, bízniuk kell magukban, tovább kell lépni, elemezni, hogy mi ment rosszuk, és a pozitívumokra koncentrálni, ugyanis jön a Mexikó elleni meccs – írja az ESPN

Messi ígéri: nem fogják cserben hagyni a szurkolókat

Szaúd-Arábia szövetségi kapitány, Herve Renard utólag arra utalt, hogy Argentína – amely a világranglistán 48 hellyel áll csapata előtt – talán nem volt elég motivált.

Messi azonban ragaszkodott ahhoz, hogy nem vették félvállról az ellenfelet, és azt üzente a Katarba ezrével utazó szurkolóknak, hogy Mexikó és Lengyelország ellenében meg fogják fordítani a vb-csoportot.

„Az az üzenetem a szurkolóknak, hogy legyen hitük. Nem fogjuk őket cserben hagyni”

– jelentette ki. 

„Tudtuk, hogy Szaúd-Arábia jó játékosokkal rendelkező csapat, jól járatják a labdát. Dolgoztunk rajta, de egy kicsit kapkodtunk. Vissza kell térnünk az alapokhoz, hogy kik vagyunk. Gondolkodnunk kell azon, hogy mi következik” – tette hozzá.  

Argentína Copa America-bajnokként és 36 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériával érkezett Katarba. Ha kedden elkerülnék a vereséget, akkor Olaszországgal lennének holtversenyben a történelem leghosszabb veretlenségi sorozatával rendelkező válogatottjaként.