Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Legmodernebb hadihajóival gyakorlatozott Oroszország a Norvég-tengeren

MTI/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Légvédelmi feladatokat hajtottak végre az orosz csapatok a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint.

Oroszország egyik legmodernebb, fejlett hiperszonikus rakétákkal felszerelt hadihajójával tartottak gyakorlatokat a Norvég-tengeren – adta hírül az orosz védelmi minisztérium.

Soron kívül Az MLSZ elfogadtatná a Nagy-Magyarország jelképét az UEFA-val

Mint közölték, az Admiral Gorszkov fregatt légvédelmi feladatokat hajtott végre a tengeren. Meglehetősen rossz időjárási körülmények között gyakorlatoztak, az ellenséges légicsapások visszaverését szimulálva.

A legénység a hajó manőverezését, a célmegjelölési adatok továbbítását és fogadását, valamint a fedélzeti fegyverek bevetését gyakorolta – számolt be róla a minisztérium információi alapján a CNN.

A hadihajó még múlt szerdán indult útnak egy meg nem nevezett észak-oroszországi kikötőből, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül egyeztetett a hajó parancsnokával és Szergej Sojgu védelmi miniszterrel.

A hajó Zircon hiperszonikus rakétákkal volt felszerelve, melyek olyan nagy hatótávolságú fegyverek, amik a hangsebesség több mint ötszörösére képesek, emellett nehezebb felderíteni és megsemmisíteni őket, mint a korábbi változatokat.