Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Hivatalos: Négy jelölt neve lesz ott a főpolgármester-jelölti szavazólapon

A Fővárosi Választási Bizottság hivatalosan is bejegyezte a négy főpolgármester-jelöltet, akik a szavazólapon szerepelni fognak.

...svg content...Fotó: A bejelentett főpolgármester-jelöltek szavazólapon megjelenő sorrendjének sorsolása a Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalban 2024. május 6-án MTI/Purger Tamás
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Négy jelölt szerepel majd a szavazólapon a közelgő főpolgármester-választáson, miután a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) csütörtök délután hivatalosan is bejegyezte őket. A jelöltek között megtalálható Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP részéről, Grundtner András a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében, Karácsony Gergely, aki több baloldali párt közös jelöltje, valamint Vitézy Dávid, aki az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület közös jelöltje.

A jelöltek nyilvántartásba vételének határideje hétfő délután lejárt, eddig az időpontig összesen öt jelölt adta be ajánlásait, az FVB azonban csak négy jelöltet vett nyilvántartásba, miután Vas Annamária független jelölt nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges ötezer ajánlást. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A FVB döntései ellen csütörtök délután 16 óráig lehetett volna jogorvoslatot kérni, de mivel ez nem történt meg, a határozatok jogerőre emelkedtek. Mindez azt jelenti, hogy a négy jelölt hivatalosan is versenyben van a főpolgármesteri címért, írja az MTI.

A jelöltek sorrendjét a FVB a jelentkezési határidő után kisorsolta. Ennek eredményeképpen a szavazólapon Grundtner András lesz az első, őt követi Vitézy Dávid, Szentkirályi Alexandra, és végül Karácsony Gergely.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.