Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Csapadék zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Záporokra és zivatarokra is van kilátás.

...svg content...Fotó: Unsplash/David Marcu
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett már sok napsütésre számíthatunk, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak. Futó zápor azonban csak néhol alakulhat ki.

Az északi, északkeleti szelet napközben többfelé kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 13 fok között várható, de az északi völgyekben néhol akár fagypont közelébe is hűlhet a levegő, ezeken a tájakon talajmenti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 20 és 25 fok között alakul. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, majd estétől észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Kicsi a csapadék esélye, főleg északkeleten és esetleg délnyugaton fordulhat elő délutántól néhol zápor. Helyenként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Hajnalban általában 5, 14 fok várható, de északon a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Délután 20, 25 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap reggelre szakadozik, csökken a felhőzet, majd a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az ország északkeleti harmadán kisebb a csapadék esélye. Zivatarokat leszámítva döntően mérsékelt marad a légmozgás, csupán északkeleten kísérhetik az északkeleti irányú szelet élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban 6 és 15, délután 19 és 25 fok között valószínű.