Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Lázár János támogatná a dugódíjat a fővárosban

Véleménye szerint a biciklis közlekedést támogatni kell, de csak úgy, hogy a biciklisek ne legyenek veszélyben. Ugyanakkor Budapestre sokan járnak be autóval, tőlük nem elvárható, hogy kerékpárral jöjjenek.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Kossuth térig tartó sétája közben adott interjút a Blikknek. Mint mondta, derékproblémái miatt orvosai tanácsára sokat gyalogol, de olykor biciklivel is szokott közlekedni.

Az interjú során több más téma mellett a budapesti közlekedésről is kérdezték, amelynek kapcsán azt mondta, a budapesti utakon óriási a forgalom, ezeket nem arra tervezték, hogy ennyien és ennyiféle járművel használják. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

„Ahhoz szűkek, hogy legyen rajtuk villamos, troli, autóbusz, autó, gyalogosforgalom, roller, kerékpár. A biciklis közlekedést támogatni kell, de csak úgy, hogy a biciklisek ne legyenek veszélyben. Ugyanakkor Budapestre sokan járnak be autóval, tőlük nem elvárható, hogy biciklivel jöjjenek”

– tette hozzá.

Ezt követően arról faggatták, véleménye szerint Budapesten is megoldás lenne-e, ha dugódíjjal csökkentenék a forgalmat, mint ahogy azt több európai nagyvárosban is teszik. „Ha drágább a belvárosban a parkolás és az autózás, igen, ott az emberek áttérnek a tömegközlekedésre és tisztábbak a nagyvárosok” – válaszolta.

Majd azt a kérdést intézték hozzá, hogy tudja-e, hogy a jobboldalon ez eretnek gondolatnak számít. „Számos eretnek gondolatom van. A saját gondolataimat képviselem” – felelte a kérdésre a Blikknek adott interjúban, amit a Portfolio szemlézett.