Clouds
21 Budapest
Dollár
346,77 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
431,31 Ft
Bitcoin
27,101 $

Közel 200 embert bocsát el az Euronews, de ez a magyar szerkesztőséget nem érinti

Fotó: Kert Attila, a Euronews budapesti irodavezetője a nemzetközi hírcsatorna budapesti irodájának megnyitóján 2013. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A dolgozók március 16-tól március 20-ig sztrájkolnak, amelynek célja, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a cég „szétverésére”.

A Le Monde szerint az Euronews hírtelevízió dolgozóinak szakszervezete többnapos sztrájkot hirdetett, miután kiderült, hogy a cég tulajdonosa közel 200 dolgozót, köztük a szerkesztőség kétharmadát elküldi, illetve eladja a lyoni székházat is.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

A szakszervezet pedig azt kérte a dolgozóktól, hogy ne menjenek be az irodákba, ehelyett maradjanak otthon, s a munkabeszüntetés célja (ami hétfő hajnalig tart), hogy ezzel hívják fel a figyelmet a cég „szétverésére”.

A tömeges elbocsátás kapcsán Kert Attila, a Euronews budapesti igazgatója azt nyilatkozta az rtl.hu-nak, hogy a magyar szerkesztőséget ez nem érinti, ugyanis a magyar részleg Budapesten működik, míg az átszervezés Lyonban zajlik.

A portugál tulajdonú Alpac Capital (amelynek ügyvezető igazgatója Pedro Vargas David, Mario David fia) még 2021 decemberében közölte, hogy megveszi a médiacég 88%-os tulajdonrészét, s az ügyletet tavaly júliusban véglegesítették – számolt be a Telex.

Mario David korábbi európai parlamenti képviselő a Miniszterelnöki Kabinetiroda nyilvánosan elérhető szerződései szerint 2018 és 2021 között adott tanácsokat a magyar miniszterelnöknek, térítésmentesen, s a Szabad Európa angol verziója azt írja, hogy a berlini fal leomlása óta ismerik egymást, jóban vannak.