Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Korrupciógyanúba keveredett három debreceni rendőr

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. május 12. - 17:37

Súlyos korrupció miatt folytat nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség három rendőrrel és egy vállalkozóval szemben.

A nyomozó ügyészség pénteken – több helyszínen – összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre és gyanúsítotti kihallgatásokat foganatosított.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Az ugyeszseg.hu szerint 2021 márciusában egy Hajdú-Bihar megyei mezőgazdasági vállalkozó azzal kereste meg rendőr ismerősét, hogy tehergépjárművel a közlekedési szabályok megsértésével, – a gépjármű leengedett oldalfalai mellett – nagy mennyiségű takarmány körbálát kíván a tanyájára szállíttatni.

Ennek során a férfi azt kérte a rendőrtől, hogy szolgálati helyzetéből eredően nyújtson segítséget abban, hogy a szállítás során a rendőrkapitányság közlekedési járőrei a szállító gépjárművet ne vonják közúti ellenőrzés alá és ne szabjanak ki az elkövetett közlekedési szabálysértés miatt szankciót.

A megkeresett rendőr főtörzsőrmester erre ígéretet tett, és cserébe jogtalan előnyként azt kérte, hogy a férfi biztosítsa számára az egyik tehergépjárművének használatát, amivel tíz köbméter földet kíván fuvarozni. A vállalkozó a kért ellenszolgáltatás nyújtásába beleegyezett.  

A rendőr főtörzsőrmester a szállítás előtt felhívta az aznap szolgálatot ellátó járőröket, akikkel megegyezett abban, hogy a takarmány körbálákat szállító járművet nem vonják ellenőrzés alá.

Ezután ismerősét arról biztosította, hogy a szállítást megkezdhetik, mivel a kollégáival megbeszélte, hogy az ügyben nem lesz rendőri intézkedés. A vállalkozó a tehergépkocsi használatát rendőr ismerősének másnap biztosította.

Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult, a bűnügyi akció végrehajtásában a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közreműködtek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.