Lopás miatt vettek őrizetbe egy bosszúból emberekre köhögő férfit

Fotó: BRFK Információs Portál/Facebook
not image

Takács Petra

2021.április.12 - 15:54

Lopás miatt még március 23-án vették őrizetbe azt az újbudai kéregetőt, aki többekre ráköhögött, amiért nem adtak neki pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nemrég nagy port kavaró férfit, aki Újbudán többekre bosszúból ráköhögött, amikor nem adtak neki pénzt, korábban már lopás miatt őrizetbe vették.

Több internetes bulvárlap 2021. április 10-ei híre szerint egy újbudai pláza környékén egy kéregető többekre szándékosan ráköhögött, akik nem adtak neki pénzt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai a hétvégén adatgyűjtést végeztek a környéken. 

A rendelkezésre álló információk szerint a hírekben a 31 éves L. Dezső szerepelt, akit a XI. kerületi rendőrök még március 23-án elfogtak, amikor valakinek az utcán kitépte kezéből a mobilját, és megpróbált elfutni vele. A lopással gyanúsított férfit a rendőrök akkor őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van.

A szándékosan másokra köhögés miatt eddig nem érkezett bejelentés a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra. A hatóság akkor tudja elbírálni, hogy történt-e szabálysértés vagy bűncselekmény, ha valaki konkrét feljelenést tesz.

– hívta fel rá a figyelmet a Rendőr-főkapitányság.