18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Bérletfelmondás konyhakéssel: „Megöllek és eláslak, ha nem költözöl ki a lakásból”

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 9. - 08:02

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és magánlaksértés miatt emeltek vádat három férfival szemben, akik gyilkossággal fenyegetőztek.

A vádirat szerint az egyik férfi a tulajdonában lévő miskolci lakást 2020. július hónaptól bérbe adta. 2020. december elejére azonban lakbér és közüzemi díj hátralék halmozódott fel, ezt akarta tisztázni a bent lakó két családdal, azonban ehhez segítségülhívta a társait, így délután hárman érkeztek a lakáshoz – írta az ugyeszseg.hu.

Csengetésükre az egyik férfi bérlő nyitott ajtót, mire a vádlottak azonnal az engedélye nélkül benyomultak a lakásba oly módon, hogy a bérbeadó megfogta a férfi vállát, betolta a konyhába, mögötte pedig bementek a társai. A konyhában csak a bérbeadó és a bérlő tartózkodtak, a két másik férfi megállt az előszobában.

A bérbeadó és a lakó között elszámolási vita alakult ki, nem jutottak megegyezésre, mivel a bérlő tagadta a tartozásokat. A tulajdonos ettől annyira indulatos lett, hogy a konyhaszekrény fiókjából kivett egy 12 cm pengehosszúságú kést, és azzal fenyegette meg a bérlőt, hogy amennyiben egy hónap múlva nem költöznek ki a lakásból, megöli és elássa a Bükkben.

A társainak nem volt tudomása a vita ilyen kimeneteléről. Mindhárman távoztak, viszont – annak érdekében, hogy költözésre ösztökéljék a lakókat – a férfi a tulajdonát képező routert magával vitte.

A sértett magánlaksértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a büntetlen előéletű bérbeadóval szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg két társával szemben – akik közül az egyik büntetlen, a másik büntetett – közérdekű munka büntetést indítványozott.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.