Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Kijózanító pofon volt a Chelsea újabb veresége, Pochettino nem győz magyarázkodni

A Chelsea az eddigi hat Premier League-meccsükből négyet elveszített, Pochettino pedig egyre látványosabban próbálja megmagyarázni, miért ilyen harmatos a csapat teljesítménye.

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 90min.com jelentése szerint a vasárnapi újabb Premier League-vereség után Mauricio Pochettino nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy a Chelsea játékosainak „fel kell nőniük”.

Noha az elmúlt 18 hónapban mintegy egymilliárd fontot szórtak el új játékosokra, ebből csak a 2023-as nyári átigazolási ablakban mintegy 400 millió fontot, a Chelsea rendkívül siralmasan kezdte a Premier League 2023/24-es szezonját: az eddigi 6 Premier League-meccsükből ugyanis négyet elveszítettek ebben a szezonban. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

A legutóbbi vereséget pedig az Aston Villa ellen szenvedték el a Stamford Bridge-en. A vasárnapi mérkőzés relatíve jól kezdődött, és a Chelsea játéka is meggyőzőnek tűnt, egészen addig, míg a 20 éves Malo Gusto kissé meggondolatlanul nem cselekedett.

Majd 15 perccel azután, hogy tíz emberre fogyatkozott a Chelsea, Ollie Watkins megszerezte a győztes gólt az Aston Villának. Gusto csupán egyike azon fiatal játékosoknak, akiket a Chelsea vezetősége előtérbe helyezett és szerződtetett az elmúlt szezonban, érdekesség pedig, hogy a csapat átlagéletkora jelenleg 23,7 év.

A klub hivatalos honlapjának nyilatkozva Pochettino kommentálta a vereséget, és az egyre gyakoribb eltiltásokat is:

„Fel kell nőnünk, csapatként, nem csak egyénileg. Nicolas nagyon fiatal, és még mindig érzi a Premier League-et. Még tanul, szerintem időre van szüksége. Az ilyen típusú játékban versenyzünk és nyerni akarunk, a futballt pedig nehéz megnyerni. De a fiatal játékosoknak is hibázniuk kell, hogy aztán a tapasztalatokkal gazdagodjanak. Ezért vagyok csalódott, mert szerintem túl sok ilyen helyzetünk van. Ezek apró részletek, de az apró részletek is végződhetnek azzal, hogy elveszíted a meccset, és most olyan helyzetben vagyunk, amin minél hamarabb változtatnunk kell.”