Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

A csütörtöki bejelentés nem túl megszokott, az új árak pedig szombattól lesznek érvényesek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Általában hétfőn és szerdán szokták bejelenteni a szerdától és péntektől érvényes üzemanyagár-változásokat, most azonban – minden bizonnyal a kormány és a töltőállomás-üzemeltetők közötti intenzív egyeztetések hatására – nem így történt. Ugyanis ma rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre: szombaton a benzin és a gázolaj beszerzési ára is bruttó 4-4 forinttal csökken.

Így, az aktuális átlagárakat figyelembe véve, a hétvégétől az alábbi átlagárakon lehet tankolni a hazai kutakon, amennyiben ez az árcsökkenés a kiskereskedelmi árakban is megjelenik: 95-ös benzin 631 Ft/liter, gázolaj 618 Ft/liter – szúrta ki az infostart.hu a holtankoljak.hu nemrégiben közzétett tájékoztatását.

A szakportál egyébként május 1-jén még azt közölte, hogy az ünnepre való tekintettel a héten már nem jelentenek be nagykereskedelmi árváltozást. Egyúttal beszámoltak arról is, hogy a benzinkutak áraiban jelentős változások történtek: a Mol április 29-én bruttó 10 forinttal csökkentette a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát, majd május elsején további bruttó 3-3 forinttal.

A piaci szereplők többé-kevésbé igazodtak az új helyzethez, és hasonló mértékű árcsökkenés figyelhető meg a többi benzinkúton is – tették hozzá. De azt is megírtuk, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter korábban meglehetősen pozitívan értékelte a Mol 10 forintos önkéntes üzemanyagár-csökkentését.

Mint fogalmazott: „Úgy tűnik, hogy megértette mindenki, hogy mit szeretne a kormány, aminek nagyon-nagyon örülök, és kooperációt választja mindenki az ellenállás helyett, ha szabad így mondanom. És ez jó dolog, nem?”. Elmondása szerint ez nagyon nagy lépés volt előre, egyúttal „a jó irányba tett lépés”.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.