Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Kijevben továbbra is komoly nehézségekbe ütközik az energiaellátás

Kijev, 2022. október 24. Nem világítanak a köztéri lámpák a kijevi Majdan téren 2022. október 24-én. A villamos áramot termelõ ukrajnai létesítményeket érõ orosz támadások miatt tervezett kimaradások vannak az ukrán fõvárosban. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ukrán főváros polgármestere szerint a helyzet nehéz, továbbra is takarékoskodniuk kell a lakosoknak.

Vitalij Klicsko vasárnap Telegramon jelentette be, hogy Kijevben visszatérnek a „stabilizációs leállások”, ami ismét áramszüneteket eredményezhet az ukrán fővárosban – számolt be róla a Sky News.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

„Az energiarendszer helyzete továbbra is nehéz. Ezért, ahogyan azt az energetikai szakértők megjegyezték, előfordulhat, hogy eltérések lesznek az energiarendszer kiegyensúlyozásának ütemtervétől” – írta Klicsko.

Hideg van, a fűtéssel is gondok vannak

Hozzátette, „továbbra is takarékoskodni kell az árammal”, és azt ajánlotta a lakosoknak, hogy „30-40 perccel a leállás kezdete előtt” már lehetőleg ne használják a lifteket. Kijevben ugyanakkor nem a liftbe beszoruló emberek miatt izgulnak leginkább.

A vészleállások és az áramkimaradások mellett ugyanis a városban a központi fűtés is akadozik, ami azért is nagy gond Kijevben, mivel a tél már megérkezett, az elkövetkezendő napokban nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Október eleje óta Oroszország folyamatos csapásokat mér Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, ami országszerte több millió ember számára okoz nehézségeket az áramkimaradások és a fűtés ellehetetlenülése miatt.