Kézi Eb: balhé a francia-horváton, eltiltottak egy játékost

Fotó: Ivan Martinovic, a horvát (k), valamint Nikola Karabatic (b), és Dylan Nahi, a francia válogatott játékosai a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. január 13-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 14. - 16:39

Franciaország Horvátországgal csapott össze a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság nyitónapján a szegedi Pick Arénában, azonban a találkozó végére elszabadultak az indulatok.

Feszült hangulatban lett vége a francia-horvát mérkőzésnek, miután a horvátok körül rövid idő alatt három embert is kiállítottak, ez pedig nem akadályozta meg Karabic-ékat, hogy 27-22-re megnyerjék a csoportrangadót.

A 47. percben Nikola Karabatic ellen szabálytalankodtak, amikor a franciák 21-19-re vezettek, és ez odáig vezetett, hogy majdnem összeverekedtek a két csapat játékosai.
A vétkes, Zvonimir Srna mellett a kispad is reklamálni kezdett, amelynek a vége újabb büntetés lett, ezért már kettős emberhátrányban voltak a horvátok.

Még ugyanezen támadás alkalmával, a balszélső, David Mandic ütötte meg a Veszprém csapatában kézilabdázó francia irányítót, Kentin Mahét, ezért az indulatok újra elszabadultak, miközben a szurkolók egy részt már kifejezte a nemtetszését a pályára dobált poharakkal.

Nem csak a pontokat veszítették el a kézisek, Bánhidi jövője is bizonytalan

Miközben a játékvezetők videózni kezdtek, a francia kapus, Vincent Gerard mobiltelefonnal fotózta a horvát szurkolók viselkedését, hogy a későbbiekben legyen bizonyítéka – írja az M4 Sport.

Mandic sportszerűtlen mozdulatát a videózás is bebizonyította, ezért a piros mellett a kék lap is villant – ez azt jelenti, hogy a játékos kizárják, a későbbiekben pedig fegyelmi tárgyaláson kell részt vennie.

Az EHF már meg is hozta a döntést, Mandic-ot egy találkozóról tiltották el, ezért a második csoportmeccsükön, szombaton, nem léphet pályára a szerbek ellen.