Nem csak a pontokat veszítették el a kézisek, Bánhidi jövője is bizonytalan

Fotó: Bánhidi Bence, a magyar (k), valamint Kay Smits (b) és Robin Schoenacker, a holland válogatott játékosa a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 14. - 15:54

A magyar válogatott nem csak értékes pontokat veszített Hollandia ellen az Eb-nyitányon, az is kérdéses, hogy Bánhidi Bence sérülése is elég súlyos.

A 31-28-ra elveszített csoportmérkőzés alatt megsérült Bánhidi Bence, a magyar válogatott átlövője, aki bicegve hagyta el a pályát a 35-ik percben, és nem is tudott már visszatérni.

Azonban annál, hogy a maradék játékidőt csak a padról figyelhette, ennél nagyobb a baj, ugyanis nem biztos, hogy javul annyit az állapota, hogy vasárnap pályára tud lépni – írja az NSO.

„Bánhidi Bencének szalagsérülés van a bokáján, az egészségügyi stáb kezeli. Több vizsgálaton is átesett, folyamatos kezelésben részesül, jelen pillanatban nem lehet megmondani, pályára léphet-e vasárnap Portugália ellen”

– nyilatkozta Liszkay Gábor, a magyar szövetség sajtófőnöke.

A tegnapi vereség után, amelyet több csapattag is keserűen értékelt, a magyar válogatott vasárnap Portugáliával mérkőzik meg a budapesti MVM Dome-ban.