Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Kemény Dénes Ronaldóról és a spanyol válogatott bukásáról is elmélkedett

Eger, 2018. szeptember 7. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszédet mond a felújított egri Bárány István Sportuszoda átadásán 2018. szeptember 7-én. MTI Fotó: Komka Péter
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző ezúttal a katari világbajnokság kapcsán fejtette ki véleményét.

Kemény Dénes szerint a portugálok edzője bátor döntést hozott, amikor nem tette be Cristiano Ronaldót a kezdőbe Svájc ellen. Továbbá úgy véli, hogy a spanyolok szövetségi kapitányának, Luis Enrique felelősségének sincs akkora súlya a kiesésben, mint amekkorát tulajdonítanak neki.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

“Bátor volt a döntés, másfelől azt a tendenciát követi érzésem szerint, hogy legyen egy olyan kártya – Ronaldo a kispadon -, ami bevethető, amikor csökken a mérkőzés intenzitása 60 perc után. Persze most másképp sült el a dolog” – vélekedett Fernando Santos döntéséről.

Mint azt az Inforádiónak elmondta, a Ronaldo helyén játszó Goncalo Ramos „nem megilletődött, hanem berámolt hármat”. Így Santos akár meg is maradhat ennél a taktikánál, főleg úgy, hogy láthatóan a csapat veterán sztárja is jól reagálta le a helyzetet.

Kemény Dénes szerint ez annak köszönhető, hogy Ronaldónak egyszerűen más a kapcsolata Santosszal, mint manchesteri edzőjével, és vélhetően a kommunikáció is teljesen különböző – írja az Infostart.

A spanyolok kieséséről így vélekedett a legendás vízilabdaedző: “Nem érzékelem Luis Enrique edzői felelősségét akkorának, mivel nem olvastam szakértő íróktól korábban, hogy bárkit kihagyott volna vagy a taktika nem lett volna megfelelő. Szerintem a spanyolok hellyel-közzel azt játszották, amit Marokkó engedett, meg is emelem előtte a kalapom, és egy kis szerencséjük is volt.”