Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Kórházba kellett szállítani a DK-s képviselőjelöltet, akit vasárnap megtámadtak Jászapátiban

Dobrev Klára jelentette be a hírt.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismert, Jászapátiban érte támadás vasárnap Ungvári Istvánt, a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselőjelöltjét, aki a támadás következtében kórházba került.

Dobrev Klára egy, a Facebook-oldalán közzétett videójában számolt be arról, hogy Ungvári István, a párt jászapáti képviselőjelöltje ajánlásgyűjtés közben súlyos fizikai támadás áldozata lett. Tájékoztatása szerint az incidens a nyílt utcán történt, amikor a jelöltet, aki a település egyetlen ellenzéki párti jelöltje, egy erőteljes ütéssel fejen találták.

A támadás következtében Ungvárit a mentőknek kellett kórházba szállítaniuk. Az is kiderült, hogy az ellenzéki politikust már napok óta fenyegetették. Nem ez az első alkalom, hogy a DK arról számolt be, aktivistáik több helyszínen is támadások célpontjai lettek, azonban a rendőrség csak egy esetről, a Deák téri támadásról volt informálva, ahol a támadót végül elfogták, noha állapota miatt nem lehetett kihallgatni.

Jászapátiban, ahol egyéni listás rendszerben választanak képviselőket, 22 jelölt regisztrálta magát, akik közül nyolc fideszes, tizenhárman függetlenként indulnak, így egyedül Ungvári az, aki ellenzéki párt színeiben indul a választásokon. A DK közleményében nem részletezte, hogy tettek-e feljelentést az ügyben, vagy hogy a képviselőjelölt felismerte-e támadóját.