Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Karácsony Gergely: a fővárosiak dönthetnek a Lánchíd funkciójáról

Budapest, 2022. december 16. Karácsony Gergely fõpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelõre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jármûvei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövõ nyár végétõl használhatják az átkelõt. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Budapest főpolgármestere Vitézy Dávid korábbi állításával igazolta, hogy a kormány is egyetértett a Lánchíd „autómentesítéséről”.

„Valójában semmilyen szakmai érv nem szól az ellen, hogy a gyönyörű Lánchíd az állandó dugók helyett a közösségi közlekedés számára átjárható híd legyen” – írta közösségi oldalán Karácsony.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

„Amikor meghoztuk az ideiglenes forgalmi rendre vonatkozó javaslatunkat, fel sem merült bennünk, hogy a kormány ne értene ezzel egyet, hiszen – ahogy ez egy két évvel ezelőtti interjúból kiderül – a kormány közlekedési államtitkára, Vitézy Dávid is ezt támogatta.”

„Sebaj, a budapestieknek lesz módjuk arra, hogy a valódi tapasztalatok alapján, a pártos hisztériakeltést és az ostoba propagandát félretéve hozzák meg a város egésze számára legjobb döntést!”

„A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről 2023 első félévében születik döntés a budapestiek véleményének kikérésével. A fővárosiak tehát megalapozottan, féléves tesztidőszak után határozhatnak arról, mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben” – tette hozzá.

Mint arról a Budapesti Közlekedési Központ beszámolt, az ideiglenes forgalmi rend bevezetésével 20%-kal nagyobb kapacitást nyer a tömegközlekedés a Lánchídon.