Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Kadirov szerint Oroszországnak meg kellene fontolnia atomfegyverek használatát

Fotó: Kerékpáros férfi egy megsemmisült épület romja előtt az orosz erőktől nemrégiben visszafoglalt Izjumban 2022. szeptember 19-én. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
not image

Hujber Dávid

2022. október 1. - 19:25

Csecsenföld vezetője azon a véleményen van, hogy Moszkvának fontolóra kellene vennie a kis hatóerejű atomfegyverek bevetését Ukrajnában.

Semmi jel nem utal arra, hogy az ukrajnai háború ne tarthatna tovább, mint azt bárki is gondolta volna. Már több mint fél éve zajlanak a csaták a frontokon, egy olyan nap sem volt, amikor tűzszünetet kötöttek volna a felek.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Ezen idő alatt sok tízezer ember hunyt el, a katonák mellett rengeteg civil esett áldozatául a támadásoknak, köztük gyerekekkel. Noha milliók hagyták el Ukrajnát, még mindig sokan élnek az országban, a többség nem menekül el, és egyes területeken ezrek vannak életveszélyben.

Oroszország zsoldosokkal az oldalán is harcol az ukránokkal, akiknek csecsen katonákkal is szembe kellett nézniük. Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője sokszor mindenki másnál erősebbek fogalmaz Ukrajna kapcsán, most is így tett.

Kadirov egészen odáig ment, hogy szerinte Moszkvának meg kellene fontolnia egy kis hatóerejű nukleáris fegyver bevetését Ukrajnában, miután újabb súlyos vereséget szenvedtek a harctéren, amiről a Guardian is beszámolt.

A Telegramon keresztül közzétett üzenetben azt mondta, személyes véleménye szerint drasztikusabb intézkedéseket kell hozni, kezdve a hadiállapot kihirdetésével a határ menti területeken, illetve a kis hatóerejű nukleáris fegyverek bevetésével.

Az oroszok legutóbb az egyik legfontosabb városukat vesztették el, ami hosszú időn át logisztikai központként szolgált. Egyszerűen tartottak a körbekerítés következményeitől, így jobbnak látták, ha kivonják a csapataikat a területről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.