Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Joe Biden a házasságáról: ötször kellett megkérnie Jillt, mire igent mondott neki

Fotó: Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden az Emmanuel Macron francia elnök tiszteletére adott állami díszvacsorára érkezik a washingtoni Fehér Házban 2022. december 1-jén. MTI/EPA/Shawn Thew
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint később egy másik kérdést is feltett a jegyesének, mert tudni szerette volna, miért megy hozzá feleségül, ha tudja, mennyire szerette az első feleségét.

Joe Biden a feleségével, Jill Bidennel együtt adott interjút a színésznő, Drew Barrymore műsorában, amelynek során az elnök azt is elárulta, hogy ötször kérte meg a párja kezét, mire végül igent mondott neki.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

„Amikor először elhívtam randizni, már tudtam, hogy ő az a nő, akit keresek”

– emelte ki, hozzátéve, hogy életében csak kétszer volt szerelmes.

Itt az első feleségéről, Neilia Hunter Bidenről is beszélt, akit 1972-ben, egy autóbalesetben veszített el az 1 éves kislányával, Naomival együtt, ami élete legnagyobb tragédiája volt, s azután teljesen lemondott róla, hogy valaha ismét tartós kapcsolata legyen.

45 éve élnek együtt boldogan

Később a bátyja, Frank szervezett neki vakrandit, Biden pedig egy idő után már biztos volt benne, hogy feleségül fogja kérni a párját, ám elmondása szerint nem volt könnyű dolga, s az utolsó, egyben ötödik lánykérésre egy dél-afrikai utazás után került sor – írta a huffpost.com.

„Azt mondtam neki, még egyszer megkérdezem tőled, és nem kell megmondanod mikor, de ha nemet mondasz, akkor azt tudomásul veszem, és ennyi. Ekkor ránéztem, feltettem a nagy kérdést, mire ő azt felelte: oké”

– fogalmazott Biden.

Majd arra utalt, később egy másik kérdést is feltett a jegyesének, mert tudni szerette volna, miért megy hozzá feleségül, ha tudja, mennyire szerette az első feleségét, mire Jill azt felelte: „ha képes voltál ennyire mélyen szeretni, akkor képes leszel rá újra”.

Az esküvőjük 1977-ben volt, a First Lady pedig elmondta, biztosnak kellett lennie abban, hogy a házasság valóban működni fog, s az idő meg is mutatta ezt, hiszen 45 éve élnek együtt boldogan, az elnök gyermekeit pedig a sajátjaiként szereti.