Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

Megúszhatta Jakab Péter a Jobbik etikai bizottságának vizsgálatát

Fotó: Jakab Péter, a Jobbik elnöke leadja szavazatát a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 5. - 09:39

A Jobbik háza táján egyre több a baj. 

Még május végén történt, hogy Jakab Péter nyilvános kritikát fogalmazott meg Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettessel szemben, és a kizárását kezdeményezve a Jobbik etikai bizottságához fordult. Ez azonban nem tetszett Varga Zoltán Péternek, aki Jakab Péter ellen kezdeményezett etikai vizsgálatot. 

Potocskáné esetében az ügy már lezárult, az etikai bizottság arra jutott, hogy „a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek”, most pedig a Népszava úgy értesült, hogy Jakab Péter esetében is befejeződött a vizsgálat: az etikai bizottság elmarasztalta ugyan a volt pártelnököt, ám szankciókat nem szabott ki.

A legújabb dolog, amivel Jakab Péter vádolja a Jobbik, az, hogy még pártelnökként kötött 80 millió értékben olyan szerződéseket, amelyekről nem tudott a párt, ráadásul mind Molnár Enikő érdekeltségi körébe tartozott. Az is kiderült, hogy még 103 millió értékben szerződött volna, de ezt már a párt megakadályozta. 

Molnár Enikő pedig arról számolt be, hogy szerinte fideszes szivárogtató van a Jobbikban, ugyanis az ő etikai eljárásáról előbb tudott a sajtó, mint ő. Szerinte ez maga Potocskáné Kőrösi Anita, és azért tette, hogy kiszorítsa Jakabot a pártból. 

 Molnár Enikő azt kérte: amennyiben bebizonyosodik, hogy Potocskáné Kőrösi Anita összejátszott a Fidesszel, zárják ki a pártból, az eljárás lefolytatásáig pedig függesszék fel a Jobbikban betöltött összes pozíciójából.

Potocskáné a Népszavának elmondta, hogy az eljárás, amit Molnár Enikő indított vele szemben, „hazugságokon alapul”. Az állítást, hogy fideszes ügynök lenne, „egészen abszurdnak” minősítette, és még a feltételezést is visszautasította. Megerősítette, hogy valóban etikai eljárást kezdeményezett Molnár Enikő ellen, ennek tartalmáról azonban nem szeretett volna nyilatkozni. Ez a párt belügye – tette hozzá. 

Molnár Enikő sem kívánt beszélni a lapnak az ellene tett bejelentés tartalmáról, ő arra hivatkozott, hogy abban szenzitív adatok szerepelnek. Hangsúlyozta, hogy az etikai bizottság előtt szóban fogja ismertetni az álláspontját: attól tart, ha írásba foglalná, akkor az a Fidesz-médiánál kötne ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.