Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Hiába ígérte, nem tett feljelentést Jakab Péter Potocskáné ellen

Jakab Péter, a Jobbik elnöke leadja szavazatát a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 13. - 10:31

A Jobbik korábbi elnöke már csak frakcióvezető, de ha Brenner Kolomanon múlik, sokáig már az sem lesz. 

Szinte már semmi nem marad a Jobbikból, amelynek sikerült történelmi mélyrepülést elérnie a választásokon, majd utána kirobbant egy szexuális zaklatásos botrány, később pedig Jakab Péter puccsot emlegetett. 

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

Az ominózus elnökségi ülés után, amelyről ő is, és a mamuszos kabinetfőnöke is kivonultak, egy olyan bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amelyben bejelentette, hogy feljelentést tesz Potocskáné Kőrösi Anita ellen, akit csak hónapokkal ezelőtt nevezett ki alelnöknek. 

A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom” – írta.  

A Magyar Hírlap kiváncsi volt, hogy mi lett az ügyből, hiszen már két hét eltelt, ezért megkeresték Fővárosi Főügyészséget. A szóvivő, Bagoly Bettina azt a tájékoztatást adta, hogy múlt hét péntekig az illetékes rendőrhatósághoz, illetve vádhatósághoz nem érkezett feljelentés Jakab Péter részéről a Jobbik pártalapítványánál történtekkel kapcsolatban.

De történt más is: miután távol maradt a múlt hét csütörtöki választmányi üléstől, tudatta a közösségi médiában, hogy lemond a pártelnöki tisztségről, de továbbra is ő marad a frakcióvezető. 

Ennek kapcsán a Magyar Hírlap egyik jobbikos forrása  jelezte, Szabó Gábor választmányi elnök azt kezdeményezte, hogy az elnök lemondása miatt teljes körű tisztújítást tartsanak, vagyis az elnök mellett válasszanak új elnökséget is, ám ezt a választmány leszavazta.

A jelenlegi elnökségből nyolcan eleve le akarják váltani Jakabot, a választmányi elnök mellett csupán Z. Kárpát Dániel és Lukács László György alelnökök álltak ki a korábbi elnök mellett. 

Vona Gábor, a Jobbik alapító elnöke az ATV-n azt mondta az Öt című műsorban, hogy szerinte a Jobbik immár korábbi elnöke hamarosan a frakcióvezetéstől is elbúcsúzhat, és már semmilyen elképzelés nincs a pártban. 

 „Az első hónap az arról szólt a választások után, hogy nincs már meg az a támogatás Jakab Péter mögött, mint ami korábban megvolt, de nincs más” – vázolta.

Hozzátette, hogy szerint a május már arról szólt, hogy a Jobbik élén „már az is jobb, ha nincs senki”. Ennek okai pedig a sorozatos rossz döntések voltak, melyeket Jakab részéről mindig ámokfutás követett a nyilatkozataival és a Facebook posztjaival.

Úgy folytatta Vona, hogy  szerinte Jakab hiába akarta előadni a választások előtt a „Lúdas Matyiba oltott Rambo” szerepet, idővel erre már nem rezonáltak az emberek. Ehelyett az derült ki, hogy inkább egy „Tesco gazdaságos Chuck Norris”, ez pedig már a pártnak is kellemetlen volt.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik volt országgyűlési képviselője elmondta, hogy miután kiderült Jakab Péter lemondása, Brenner Koloman frakcióvezető-helyettes azt mondta: akkor a frakcióvezetésről is le kell váltani Jakab Pétert.