Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Vona Gábor Jakab Péterről: nem Lúdas Matyiba oltott Rambó, hanem Tesco gazdaságos Chuck Norris

Vona Gábor nem fogta vissza magát, amikor Jakab Péterről beszélt, szerinte a Jobbik immár korábbi elnöke hamarosan a frakcióvezetéstől is elbúcsúzhat. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ATV Öt című műsorában is előkerült Jakab Péter esete, aki már nem a Jobbik elnöke, a stúdióban pedig ott ült Vona Gábor is, aki elég sarkos véleményt fogalmazott meg, miután korábban már többször üzengettek egymásnak. 

Emlékeztetőül: Vona irányításával 2018-ban a Jobbiknak 20 százalékot sikerült elérnie a választásokon, aztán jött Jakab, aki viszont megvalósította a csodát: letornázta a párt támogatottságát 5 százalék alá.  Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Vona az áprilisi vereséggel kezdte mondandóját, szerint előállt az a helyzet, hogy már semmilyen elképzelés nincs a pártban. 

„Az első hónap az arról szólt a választások után, hogy nincs már meg az a támogatás Jakab Péter mögött, mint ami korábban megvolt, de nincs más” – vázolta. 

Hozzátette, hogy szerint a május már arról szólt, hogy a Jobbik élén „már az is jobb, ha nincs senki”. Ennek okai pedig a sorozatos rossz döntések voltak, melyeket Jakab részéről mindig ámokfutás követett a nyilatkozataival és a Facebook posztjaival.

Úgy folytatta Vona, hogy  szerinte Jakab hiába akarta előadni a választások előtt a „Lúdas Matyiba oltott Rambo” szerepet, idővel erre már nem rezonáltak az emberek. Ehelyett az derült ki, hogy inkább egy „Tesco gazdaságos Chuck Norris”, ez pedig már a pártnak is kellemetlen volt.  

Ugyanis egyre több embernek tűnt fel, hogy nincs valódi politikai elképzelés amögött, hogy felkérdezi Orbán Viktort a parlamentben. Amikor pedig a bukást követően irányt kellett volna mutatnia, az Jakab részéről nem történt meg.

Arról pedig, hogy Jakab el se ment a párt választmányi ülésére, helyette pedig a közösségi oldalán üzente meg az ottani küldötteknek, hogy lemond, azt Vona gyávaságnak és méltatlannak tartja – írja a 888.hu

„Hozott egy rossz döntést, és azt gondolom hogy ez tovább fog eszkalálódnia az ő frakcióvezetői bukásáig” – tette hozzá Vona.