Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Vasárnap is folyamatosan rakétázták az izraeli településeket

Az izraeli iszlamisták nem állnak le, és folyamatosan támadják Izraelt.

Fotó: Palesztin zászlót lenget egy tüntető felgyújtott tárgyak sűrű füstjében a Gázai övezet keleti határán kitört zavargások alatt 2023. szeptember 22-én. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 28 palesztin tüntető megsebesült az Izrael és a Gázai övezet határa közelében zajló összecsapásokban. Izrael biztonsági zárlatot vezetett be a palesztin területeken: Ciszjordániából és a Gázai övezetből nem lehet belépni az országba a zsidó újév idején, szeptember 21-én éjféltől szeptember 24-én éjfélig. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Vasárnap este is folytatódtak a tűzharcok a Gázai övezet szomszédságában, s a palesztinok rakétákat indítottak a Gázai övezetből Izrael területére – jelentette az izraeli média hivatalos közléseket idézve.

A határ menti Beeri és Kefar-Aza kibucban még mindig vannak halottak, ellátatlan sebesültek, és szombat reggel óta betonbunkerekbe zárkózottak, a hadsereg vasárnap délutánig nem tudta megtisztítani ezeket a falvakat az iszlamista behatolóktól. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Seli Harus, a rendőrség szóvivője az eltűntek azonosításának ügyében türelmet kért. Kifejtette, hogy ez hosszú folyamat, mert nem akarnak tévedni. Felszólított mindenkit, hogy adja át az eltűntekről rendelkezésére álló információt: személyes tárgyakat kért az eltűntek szeretteitől a várható DNS-vizsgálathoz, s segítséget ajánlott az izraeli népjóléti minisztériummal közösen a támogatást kérő családoknak.

Egész nap rakétáztak

Benjámin Netanjahu miniszterelnök Gal Hirsch nyugalmazott dandártábornokot nevezte ki az elhurcoltak és eltűnt személyek ügyének irányítására, miután a kormány megalakítása óta nem töltötték be ezt a posztot.

A gázai iszlamisták vasárnap is egész nap rakétákkal lőtték az izraeli településeket, s az izraeli hatóságok a helyi médiában folyamatosan közölték az éppen tűz alá került falvak, városok nevét.

Az izraeli Kutatóegyetemek Vezetői Bizottsága bejelentette, hogy az idei első szemesztert egy héttel elhalasztják, és csak október 22-től kezdődő héten kezdik meg. Minden egyetem maga határozza meg a további részleteket.

A szombati támadás izraeli halálos áldozatainak száma az egészségügyi minisztérium jelentése szerint már hatszáz fölött van, és eddig 2156 sebesültet szállítottak kórházba, akik közül az életveszélyes és súlyos sebesültek számát háromszázötvennyolcra becsülik. Palesztin részről hivatalosan 313 halálos áldozatról és 1990 sebesültről tettek említést.

(MTI)

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.