Beszédes számok: rengeteg határsértőt fogtak péntektől vasárnapig Magyarországon

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. október 11. - 07:54

Bőven volt munkájuk az elmúlt hétvégén a hatóságoknak az egyre intenzívebb mértékben növekvő határsértő csoportok miatt.

Péntektől vasárnapig 737 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 301, szombaton 205, vasárnap 214 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 17 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Őt keresik a józsefvárosi rendőrök, otthonában alvó embert rabolt ki, majd újra lopott

Az elmúlt héten az ország területén 1945 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – szeptember 27-től október 3-ig – a feltartóztatottak száma 2633 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 24 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 49 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Forrás: MTI