Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Így szerzett 50 ezer védőoltást Messi a dél-amerikai focisták számára

Sport
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Három dedikált mezért cserébe 50 ezer védőoltást juttat el Dél-Amerikába a Sinovac, ám nem a leginkábbb sújtott régiók lakosságát, hanem a focistákat fogják az oltóanyagokkal ellátni.

Lionel Messi segített 50 ezer kínai koronavírus elleni védőoltás beszerzésében a dél-amerikai focisták számára, amivel egy ambiciózus, de megosztó terv keretében oltanák be a játékosokat még a nyári Copa América-bajnokság előtt. 

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A legendás labdarúgó Uruguay elnöke, Luis Lacalle Pou kezdeményezésére a Sinovackal megegyezett abban, hogy három Messi által aláírt mezért cserébe a vakcinagyártó eljuttatja a védőoltásokat a focisták számára. 

Az uruguayi elnök akcióját többen megkérdőjelezték az országban, amely az új napi fertőzések számának csúcstartója jelenleg a világban – 1 millió főre 1084 új eset jut, ráadásul oltóanyagokban sem bővelkednek. 

Azt, amit a Copa Américáért megtett, megtehette volna Canelonesért

– mondta el az elnök tervéről a főváros, Canelones polgármestere. A város lakosságának még csak a 12 százaléka kapta meg a védőoltást – írja a The Guardian

Az 50 ezer vakcinával többek között az argentin játékosok oltását is elvégzik majd a tervek szerint, de ehhez először szükség lenne arra, hogy az ország kormánya jóváhagyja a Sinovac oltóanyagát. A vakcinahiány Argentínában is problémát okoz, ahol a brazil variáns terjed, oltóanyag-szállítmány pedig április negyedike óta nem érkezett

A Conmebol, vagyis a dél-amerikai labdarúgó-szövetség tárgyalásokat folytat Argentínával, hogy tegyenek kivételt a játékosokkal. Myriam Bregman ellenzéki politikus szerint a Copa América nem szabadna, hogy elsőbbséget élvezzen a jelenlegi helyzetben. 

A bajnokságot Argentína és Kolumbia szervezésében június 13. és július 10. között tartják – eredetileg 2020-ban zajlott volna, de a járvány miatt el kellett halasztani.