Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,99 Ft
Euró
392,41 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,301 $

Párásodik a szemüveg maszkviseléskor? Mutatjuk a megoldást

Dr. Daniel Heiferman memphisi idegsebész egy igazán hasznos módszert mutatott be nemrég, amellyel búcsút inthetnek a szemüvegesek a kellemetlen párásodásnak, így a maszkviselés is kényelmesebbé válhat számukra.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Dr. Daniel Heiferman memphisi idegsebész egy igazán hasznos módszert mutatott be nemrég, amellyel búcsút inthetnek a szemüvegesek a kellemetlen párásodásnak, így a maszkviselés is kényelmesebbé válhat számukra.

Heiferman Twitter-profilján november 12-én jelent meg egy rendkívül érdekes bejegyzés, melyben egy hasznos tanácsot osztott meg a közösségi platformon böngésző felhasználókkal: Soron kívül Második világháborús bombát találtak egy német futballstadion közelében

„Egy szimpla sebtapasz csodákra képes, mindezt műtétek alatt tanultam meg.”

Az egészen meglepő módszerrel kapcsolatos tweetje azonnal elterjedt a világhálón, néhány óra alatt 65 ezren osztották meg és 171 ezren lájkolták. Heifmant azóta rengeteg televíziós társaság és újság is felkereste – véleménye szerint minden egyes médiás szereplés kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a biztonságos maszkviselésre buzdítsa a lakosságot, ezáltal lelassítható a koronavírus terjedése.

Az Insidernek adott interjúban az orvos elmondta, a legutóbbi becslések alapján ha az amerikaiak már márciusban hordták volna az arcvédőket, azzal 63 ezer emberéletet menthettek volna meg:

„Abban reménykedem, hogy az üzenet eljuthat az olyan emberekhez is, akiknek nehéz a maszkban való légzés, vagy éppen nem megfelelő módon viselik az arcukon. Egy egészen hihetetlen dolog, amit kitaláltam, ezért a világon mindenkivel meg szeretném osztani.”

Heiferman gyakran 12 órás műtéteket végez el anélkül, hogy levenné a maszkját és a szemüvegét, a párásodást pedig teljesen képes megakadályozni a sebtapasszal, amit csak akkor távolít el az orráról, amikor már elveszítette ragadósságát. A maximális hatékonyság érdekében úgy kell felhelyezni a gyorstapaszt az orrnyeregre, hogy a ragadós rész egyik fele a maszkon, a másik az orrunkon legyen.

Kollégái beavatkozás közben általában egy ragasztószalaggal rögzítik a mikroszkópos lencsével felszerelt szemüvegjeiket az orvosi maszkjukhoz, ez viszont Heiferman bőrét és orrát mindig is irritálta, ezért próbálta meg a sebtapaszos módszert. Az idegsebész rájött, hogy a gyorstapasszal nemcsak a párásodás, hanem a kellemetlen viszketés is megelőzhető.

Heiferman kiemelte, együttérez azokkal az emberekkel, akik korábban soha nem hordtak maszkot, hiszen valóban kellemetlenségeket okozhat a mindennapokban, viszont ezzel az okos trükkel könnyedén kiküszöbölhetőek a felmerülő problémák.

„Egyre gyakrabban látom, hogy az emberek úgy hordják a maszkot, hogy kilóg az orruk, ami pontosan annyira hatásos, mintha semmit sem viselnének. Azt is sokszor megtapasztaltam már, hogy beszéd közben inkább leveszik, ami ugyancsak nem előnyös. Bízom benne, hogy az én trükkömmel végre mindenki rendeltetésszerűen viseli majd magán az arcvédőt.”

Friss adatok érkeztek, ennyivel haladják meg a régiós átlagot a hazai üzemanyagárak

A Magyar Ásványolaj Szövetség tagjainak pedig két hetük van arra, hogy önkéntesen lenyomják az árakat a régiós átlag szintjére.