Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Ilyen idő vár ránk vasárnap, megint esni fog

Fotó: Unsplash/Max
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vasárnap is esős idő vár ránk, és úgy tűnik, a követező napok is hasonlóan alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: Átmenetileg csökken a felhőzet, majd dél felől egyre nagyobb területen újra beborul az ég, de északkeletre csak vasárnap délelőtt érkezik meg ez a felhőtakaró. Szombaton délután és éjszaka szórványosan várható zápor, délen zivatar is.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyhatja el a kórházat Ferenc pápa

Vasárnap hajnaltól dél felől egyre többfelé alakulhat ki ismételten eső, zápor, a Dél-Dunántúlon néhol beágyazott zivatar is lehet. A Dunántúlon és a középső tájakon jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, kelet felé csökken a nagy csapadék esélye. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül, vasárnap néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 12 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 13 és 23 fok között valószínű, az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban a legmelegebb.

Időjárási helyzet Európában: A Brit-szigeteken, illetve a Skandináv-félsziget felett anticiklonok alakítják az időjárást, az Atlanti-óceán területén pedig hosszanti frontrendszer vesztegel.

A kontinens középső és nyugati részein ciklonális hatások érvényesülnek, sokfelé fordul elő eső, zápor, helyenként kiadós mennyiségről is érkezett jelentés. A tartósan csapadékos helyeken 20 fok alatt alakul a csúcsérték, a legmelegebb az Ibériai-félsziget déli részén van, ahol a legmagasabb hőmérséklet meghaladja a 30 fokot. A Kárpát-medence időjárását vasárnap egy a mediterrán térségben kialakuló ciklon alakítja.

(MTI)