Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,435 $

Húsz évet is kaphat egy hajléktalan halálát okozó budapesti férfi

Vízzel öntötte le a közelben alvó nőt, aki másnap reggelre kihűlt és életét vesztette.

Fotó: unsplash | illusztráció
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Tagadja az emberölés vádját az az 50 éves férfi, aki 2020 decemberében vízzel öntött le egy hajléktalan nőt, aki XIX. kerületi Templom téren, a posta közelében húzta meg magát. A nő a hidegben kihűlt, életét már nem lehetett megmenteni.

A közelben lakó férfit zavarta az időnként hangoskodó nő, állítása szerint ezért öntötte le a fedél nélküli asszonyt, tudván, hogy rossz az egészségi állapota és mozgásában is korlátozott – írja az Index. Soron kívül Végre elvonul az eső, vasárnap már több helyen is előbukkan a nap

A férfi nem ismerte el a gyilkosságot, ugyanakkor azt nem tagadta, hogy ő öntötte le a nőt, ám sem a vádirattal, sem pedig a minősített emberöléssel nem értett egyet.

Az eddig még nem tisztázott, hogy pontosan mi az, amit elismer, és mit nem. Ám amennyiben a per februári folytatása során az elkövetőt bűnösnek találják, úgy akár húsz évre is ítélhetik.

Az esetről kamerafelvétel tanúskodik, mely alapján kivehető, ahogy a betakarózott, alvó nőre vizet önt az elkövető. A helyiek szerint a hajléktalan asszony a legtöbbször senkit nem zavart, csak aludni járt a posta közelébe.