Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Hiperszonikus rakétákat telepítenek a kalinyingrádi enklávéba az oroszok

MTI/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS

Bense Róbert

2022. augusztus 18. - 19:26

A nyugati államok válaszlépésként emlegetik.

Három, Kindzsal hiperszonikus rakétákkal felszerelt MiG-31-es vadászgép érkezett a kalinyingrádi régióban lévő Cskalovszki légibázisra a “stratégiai elrettentés további intézkedéseinek” részeként – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A vadászgépeket a minisztérium jelentése szerint állandó készültségbe helyezik. A Kindzsal hatótávolsága megközelíti a 2000 kilométert, és képes elérni a hangsebesség tízszeresét, így rendkívül nehéz célpont.

Oroszország korábban már több ukrajnai célpontra is csapást mért a hiperszonikus fegyverrel, a Nyugati államok pedig válaszreakcióként tekintenek az oroszok lépésére, amiért fegyverszállítmányokat küldtek Ukrajnába.

Egy a minisztérium által közzétett videón látható, amint a vadászgépek megérkeznek a bázisra, ugyanakkor a rakéták nincsenek rajta a gépeken. Mindazonáltal a NATO-hoz tartozó Lengyelországgal és Litvániával határos Kalinyingrád így még komolyabb fenyegetést jelent.

Mindez egyébként azt követően történt, hogy Moszkva élesen bírálta a nyugati fegyverek Ukrajnába történő szállítását, és azzal vádolta az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy provokálják Oroszországot – írja a The Guardian.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.