Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.

...svg content...Fotó: A paksi Böde Dániel (b) és a ferencvárosi Mohammed Abu Fani a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én. A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost.
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Sztankovics nem lett a Ferencváros szurkolóinak kedvence, már csak amiatt sem, mert alig pár hónapot maradt. Ennél azért több időre terveztek vele, és a szezon vége előtt egy meccsel távozni nem a legfairebb dolog, pláne azok után, hogy a Fradi vezetősége mindent megadott a korábbi sztárfutballistának ahhoz, hogy sikeres legyen.

Ő azonban már a múlt, a Szpartak Moszkva edzője lett, míg a Ferencváros a hírek szerint többek között a Liverpool, a Real Madrid és a Chelsea korábbi edzőjével is tárgyal, aki nem mellesleg Bajnokok Ligáját nyert a múltban. Ehhez képest Sztankovics messze nem tart itt, így nem olyan biztos, hogy a Ferencváros rosszul járt a szerb gyors távozásával. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Sok minden történhet a következő napokban, hetekben, de az valószínűbb, hogy nem magyar edző ül le a kispadra. Számos jó opciója van a Fradinak arra, hogy egy olyan szakembert találjon, aki akár a Bajnokok Ligájában is sikeres lehet a csapattal, akár egy kiugró, nem várt teljesítménnyel.

Sztankovics nem éppen ideális időpontban állt fel a kispadról, ami miatt a Ferencvárosnak nagyon gyorsan kell bizonyos döntéseket meghoznia. „Nem ideális a helyzet, de semmikép sem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni, nagy kihívás előtt állunk. Figyeljük a piacot. Vannak elképzeléseink, de meg kell vizsgálni, melyik megvalósítható, melyik szakember gondolja a Fradit megfelelő választásnak a karrierjében.” – ismerte el Hajnal Tamás.

Hajnal a fradi.hu-nak többek között arról is beszélt, pontosan milyen edzőt keresnek. „Szakmailag legyen felkészült, a modern trendeket ismerje, alkalmazni tudja. Nemzetközi keretünk van, találja meg a hangot a játékosokkal, európai kupákban szerzett tapasztalattal rendelkezzen. Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani.”