Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,85 Ft
Euró
394,43 Ft
Font
467,04 Ft
Bitcoin
69,780 $

Klímaaktivisták rohantak be a müncheni repülőtér kifutópályájára

Nagyon veszélyes dolgot műveltek a klímaaktivisták, akik ezzel átléptek egy határt, melynek letartóztatás lett a vége.

...svg content...Fotó: Unsplash/David Syphers
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A német rendőrség szombati beszámolója szerint nyolc klímaaktivistát tartóztattak le azt követően, hogy valamilyen módon behatoltak a müncheni repülőtér zárt területére, ami miatt rövid ideig lezárték a légikikötőt, ráadásul mindezt egy mozgalmas ünnepi hétvége idején kellett megtenniük.

Az aktivisták közül hatan az egyik kifutópályájához rohantak, és nem mozdultak. Több mint veszélyes volt, amit műveltek, amire a repülőtér azonnal reagált is, és gondoskodtak arról, hogy egy gép se legyen a közelben. Nem sokkal később mindkét kifutópályáját újranyitották, így a gépek folytathatták az útjukat. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Reuters azt írja, az incidens a dél-németországi repülőtér egyik legforgalmasabb utazási időszakában történt. Egyelőre nem tudni, milyen súlyos büntetés várhat az aktivistákra, akiket letartóztattak, és van-e köztük olyan személy, akinek korábban volt már gondja a törvénnyel.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.