Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Két rendőrt lőtt agyon egy fiatal támadó egy malajziai rendőrőrsön

Súlyos támadás érte Malajzia egyik rendőrösét, aminek következtében két rendőr életét vesztette, de a támadó sincs már életben.

...svg content...Fotó: Unsplash/hosein charbaghi
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a támadás indítékát, ami egyelőre nem teljesen egyértelmű. A gyanúsított péntek reggel támadta meg a johori rendőrőrsöt, és feltehetően egyedül hajtotta végre az akcióját, nem állt szándékában a szélesebb nyilvánosságot fenyegetni. Erről Saifuddin Nasution Ismail malajziai belügyminiszter adott tájékoztatást szombaton.

Elmondta, az első nyomozati vizsgálatok eredménye szerint a támadó egyedül vett részt a támadásban, magányos farkasként. Azt is tudni, hogy ritkán lehetett látni másokkal, így nem lesz könnyű kideríteni, mi állhatott a támadás mögött. A nyomozás során arra a következtetésre jutottak, hogy a támadó nem volt tagja semmilyen veszélyes csoportnak, és nem terrorcselekmények vezérelték. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Kiderült, egy 21 éves férfi hajtotta végre a támadást, aminek következtében két rendőr meghalt, egy pedig megsérült. A gyanúsított sincs már életben, a rendőrökkel vívott tűzpárbaj során agyonlőtték. A támadó családtagjai közül ötöt már letartóztattak, köztük az édesapját is, akik fontos információval szolgálhatnak.

Két másik személyt szintén elfogtak, akik akkoriban feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőröknek az tűnt fel, hogy egy két évvel ezelőtti incidenst jelentettek, ami arra utalhatott, hogy a támadást segíthették, elvonván a rendőrség figyelmét. Ha ez bebizonyosodik, nagyon súlyos büntetés várhat rájuk.

Összesen 46 személyt hallgattak ki a gyilkosságok után, de még mindig vizsgálják a nyomokat, és a miniszter felszólította a lakosságot, hagyjanak fel a találgatásokkal. A CNA azt írja, a helyiek szerint a gyilkos családja visszafogott életet él, maguknak valóak, és semmi jelét nem mutattak annak, hogy szélsőségesek vagy terroristák lennének.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.