Hatalmas Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

Fotó: Egy férfit beoltani készülnek a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 3-án. MTI/Krizsán Csaba
not image

Takács Petra

2021.május.4 - 11:42

Az ígérteknek megfelelően egy igen jelentős mennyiségű Pfizer-szállítmány futott be Magyarországra, amivel többek között a fiatalokat is oltani fogják.

A Pfizerrel kötött szerződés szintén jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a lehető leghamarabb nyithasson, sokkal hamarabb, mint a legtöbb ország. A rengeteg beadott vakcinának köszönhetően hamarosan visszakaphatjuk a régi életünket.

Ezen a ponton azonban nem vehetünk vissza, még több millió oltás beadására van szükség, de mivel már nem a vakcinamennyiségektől függ az immunizáció, bárki hamar hozzájuthat az oltásához a regisztrációját követően.

Szlávik: lehet egy pont, amikor már regisztráció nélkül is elmehetünk oltásra

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján erősítette meg, hogy egy 334 450 adagból álló szállítmány futott be a Pfizertől. Ennek egy részét második körös oltásokra használják fel, illetve ezzel az oltóanyaggal oltják a 16 és 18 év közöttieket.