Hatalmas bónuszokról mond le a Real Madrid

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell
not image

Nagy Noel

2021.április.17 - 17:00

A spanyol sajtó értesülései szerint amennyiben a Real Madrid megnyerné a Bajnokok Ligáját és/vagy a La Ligát, akkor 30 millió eurós bónusz ütötte volna a markukat, ám erről egységesen lemondtak.

A koronavírus-járvány minden klub számára súlyos pénzügyi nehézségeket okozott, nézők híján jóformán nullára csökkent a legtöbb csapat bevétele. Ez kihatással van a merchandising részlegre is, érzékelhetően kevesebb mezt tudnak eladni, mint a pandémia előtti időszakban.

Ez számos klubot arra késztet, hogy idén nyáron több, nagyobb fizetésű játékosuktól is megszabaduljanak, hogy valamennyire kiegyenlítődjön a pénzügyi mérleg. Máshol fizetéscsökkentésekkel próbálják elkerülni, hogy súlyos adósságokba csússzanak a klubok.

Az ABC Deportes értesüléseire hivatkozva pedig a Goal.com arról számolt be, hogy a Real Madridnál a bónuszoktól fognak elesni a játékosok a koronavírus-járvány okozta pénzügyi válság enyhítése érdekében.

A játékosok 30 millió eurós bónuszt kaptak volna, amennyiben megnyerik a La Ligát és/vagy a Bajnokok Ligáját, ám a spanyol lap értesülései szerint megállapodtak abban, hogy a győzelem esetében sem fogják a bónuszt felvenni.

A klubon belül egyébként ugyanezt a megoldást alkalmazták a tavalyi év során is, hogy enyhítsék a súlyos bevételkiesést. Ez a blancók nyári átigazolási időszakán is meglátszott, mert míg nem érkezett a klubhoz senki, több fiatal játékost is elengedtek pénzért cserébe.