Hárommillió forintos kárt okozott autók feltörésével egy visszaeső bűnelkövető

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021.május.17 - 01:44

Befejezték az újpesti rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, melyben a tettes 13 gépkocsiból mintegy hárommillió forintot érő értékeket lopott el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága rendelt el nyomozást 2020 januárjában dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen, aki a fővárosban gépjárművek ablakát törte be, és ellopta az autókban hagyott szerszámgépeket, táskákat, mobiltelefonokat, készpénzt – írta a Police.hu.

Mivel a bíróság hasonló bűncselekmény elkövetése miatt korábban a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el – ami szerint Budapest közigazgatási területét nem hagyhatta el –, az autófeltörés-sorozatot elektronikus nyomkövető eszközzel a lábán követte el.

A kerületi rendőrök azonosították és 2020. január végén elfogták a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható 35 éves L. Jánost. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

L. János jelenleg az egyik büntetés-végrehajtási intézetben tölti korábban elrendelt jogerős szabadságvesztés büntetését.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.