Hamis oltási igazolványokat árusított egy gyógyszertáros az oltatlanoknak

Twitter/Ars Technica
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 20. - 14:28

Őrizetbe vett a rendőrség egy chicagói gyógyszerészt, amiért összesen 125 alkalommal hamis covid-igazolványokat adott ki azoknak az embereknek, akik nem szerették volna felvenni a vakcinát.

Tantang Zhaonak sikerült 1 277 dollárt bezsebelnie tizenkét különböző vásárlótól, és tovább folytatta volna a bűncselekményeket, ha a rendőrök nem jönnek rá a turpisságra – írta az Ars Technica magazin.

Az Egyesült Államokban továbbra sem kötelező a koronavírus elleni oltás, azonban bizonyos nagyvárosokban olyan rendeleteket hoztak, melyek értelmében csakis azok léphetnek be az éttermekbe és az üzletekbe, akik felmutatják az oltásról szóló papírokat.

A helyzetet többen is kihasználták, egyre több hamisító lepte el az internet sötét bugyrait és fórumait, ahol az egyébként könnyen lemásolható dokumentumokat kínálják potom árakért cserébe azok számára, akik úgy döntöttek, nem kívánják magukat beoltatni.

A kötelező koronavírus elleni oltás ötlete továbbra is rendkívül megosztó az USA-ban, és már a nővéreket és orvosokat tömörítő kamara is jelezte, súlyos összeomlástól tartanak abban az esetben, ha maradnak a szankciók azokkal a dolgozókkal szemben, akik úgy ítélték meg, nem veszik fel a vakcinákat.