Ezrek vonultak az utcára Hamburgban, hogy a COVID-korlátozások ellen tiltakozzanak

Fotó: Szolidaritást követelõ és az öszeesküvéselméleteket, valamint a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedések ellen tervezett tüntetést elutasító emberek vonulnak Hamburgban 2022. január 15-én. A tervezett járványügyi intézkedések elleni tiltakozást a hatóságok betiltották. MTI/EPA/Focke Strangmann

Czinder Tímea

2022. január 23. - 17:06

A tüntetéshullám az oltatlanokat sújtó súlyos korlátozások miatt vette kezdetét, a kormány pedig még szigorúbb rendelkezéseket fontolgat.

A helyi sajtó beszámolói alapján Hamburgban ezrek tiltakoznak a koronavírus elleni korlátozások szigorodása miatt. A rendőrség információi szerint szombaton csak a város Barmbek negyedében 3 300 tüntető gyűlt össze.

A tiltakozók közül sokan nem viseltek arcmaszkot, és figyelmen kívül hagyták a távolságtartásra vonatkozó szabályokat is. Sokan az oltás és a karanténintézkedések ellen szóló jelszavakat skandáltak.

Egy hete is több tízezren vonultak utcára Németország-szerte, akkor Hamburgban mintegy 3 000 ember tüntetett a vakcina mellett, miközben illegális oltásellenes gyűlést is tartottak az északi kikötővárosban.

Január 8-án több mint 45 000 lakos hangoztatta elégedetlenségét, ekkor Hamburgban 14 000 oltásellenes vonult végig a belvároson – számolt be a SputnikNews.

Németország év elején szigorította a járvány miatti korlátozásokat, a kormány pedig azt fontolgatja, minden felnőtt számára kötelezővé teszi a COVID-19 elleni védőoltást.