Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Megugrott a hajléktalanok száma Németországban – ez áll a háttérben

A legfrissebb adatok alapján a múlt évben közel 600 ezer ember volt átmenetileg hajléktalan Németországban.

Fotó: Unsplash/Jon Tyson
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Infostart által szemlézett legfrissebb hivatalos adatok szerint a múlt évben közel 600 ezer ember volt átmenetileg hajléktalan Németországban: ez a szám pedig azért is meglepően magas, mert ennyien laknak a Ruhr-vidéki Dortmundban, az ország nyolcadik legnagyobb városában.

A 2021-es adatokhoz képest ez 58 százalékos növekedést jelent, a hivatalos információk szerint pedig a német útlevéllel nem rendelkező hajléktalanok körében volt igazán látványos a növekedés. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A hajléktalanokat segítő német országos szövetség a nemrég ismertetett adatok kapcsán elmondta, azért is lehet ilyen látványos a növekedés, mert több volt az olyan menekült, aki semmilyen lakóhellyel nem rendelkezett.

Az elmúlt évben a 608 ezer átmeneti hajléktalan közül 50 ezer volt azoknak a száma, akik egyáltalán nem rendelkeztek semmilyen lakóhellyel, tehát jóformán ténylegesen az utcákon éjszakáztak. A többiek pedig vagy rokonoknál, vagy szükségszálláson tartózkodtak.

A statisztika több más szempontból is beszédes: a német hajléktalanokat érintő növekedés mindössze 5 százalékos, miközben a német állampolgársággal nem rendelkezők esetében 118 százalékos volt 2021-ben. A szervezet elárulta, a német állampolgároknál az esetek 60 százalékában kilakoltatás volt az ok: 20-20 százalékuk lakbér-, illetve számlakifizetési tartozás miatt vált hajléktalanná; míg mások családi, illetve lakóhelyi konfliktus miatt kerültek utcára ideiglenesen.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.