Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Gyurcsány megint üzent: „Nem lesz, ki megbocsássa bűneiket”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Új köztársaságért Alapítvány köztársaság napja alkalmából rendezett ünnepség után Bibó István szobránál Budapesten 2020. január 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc ezúttal szerda reggel jelentkezett pár sorral a közösségi médiában, és megint szóba hozta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc ezúttal az alapítványokról és az oktatásról értekezett a soraiban, miközben azt mondja, pártegyetemek jöttek létre. Szintén megemlíti, hogy szerinte Orbán Viktor alapítványoknak adta az állam egyetemeit, és más embereket ültetett oda.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

„Bűnök bűne. Az állam egyetemeit az Orbán nevű kormányfő alapítványoknak adta, melyek vezetésébe saját embereit ültette. Pártegyetemeket csináltak, miközben a magyar politikai közösség – lásd még: köztársaság – elvesztette a magyar felsőoktatást.” – kezdte a legújabb Facebook-bejegyzésében Gyurcsány.

Gyurcsány a posztjában gazemberekről és rablásról is beszél. „Sok gazember vagy éppen szerencsétlen olcsójános vett és vesz részt a rablásban. Meglepően sokak adták el magukat, valójában a magyar felsőoktatást. Azt a felsőoktatást, melynek első egyetemét I. Lajos király alapította Pécsett 1367-ben.”

„Nem konzervatívak ezek, hanem konzekvens módon a nemzetet rabló gazemberek. Most van némi kormányzati hőbörgés, hogy a rablás ezen gusztustalan világát nem akarja finanszírozni az Európai Unió. Dehát nem szoktuk a tolvajt még külön is megjutalmazni gaztettéért.”

„Nem volt a rendszerváltás óta ennél ocsmányabb, károsabb kormány. Iszonyatos örökséget hagynak maguk után. Fafejű ilyen-olyanok meg fényes tekintettel esnek hasra e történelmi gazemberek láttán. Mert ugye állítólag tehetségesek, meg jól kormányoznak. Hát persze. Nem lesz, ki megbocsássa bűneiket. Ezeknek se, azoknak se. Nem csak 2023-ban.”